KLUBBEN / OM KLUBBEN

Kontroll av Klypemannen i Street ViewKlypemannen er på kartetKontroll av Klypemannen i Street View
Google
Kartdata ©2022
Kartdata ©2022

om klubben


Ålgård Rotary - Historie

Det var Bryne RK v/Torkel Serigstad som i 1986 tok initiativet til å etablere en rotaryklubb på Ålgård. Torkel tok kontakt med Tolleiv Bjerkreim som tidligere hadde vært medlem i Hokksund RK. Etter flere møter med informasjon om Rotary ble Ålgård Rotary Klubb stiftet på møte 27. oktober 1986 med Bryne RK som fadderklubb. Alf Egil Jensen ble valgt til klubbens første president. Med Trygg Ellingsen som sekretær. Torkel var i lang tid fast gjest på alle møter. Charterdato er 23. januar 1987.

Charterfesten ble holdt 25. april samme år på Ålgård Hotell for 25 medlemmer samt inviterte gjester fra naboklubber og fra distriktet. Av gjester kan vi nevne Distriktsguvernør Olav Harald Jenssen, PDG Fredrik Oxaal samt medlemmer fra fadderklubben Bryne med President Tor Solberg og Torkel Serigstad i spissen. Bildene fra festen finner du her.

Av chartermedlemmene i Ålgård RK er fremdeles flere aktive i klubben. Fast møtested er nå Ålgård Bo- og Aktivitetssenter (ÅBOAS). Foruten det ordinære rotaryarbeidet, deltar klubben aktivt i Rotary's internasjonale oppgaver, bl.a. som vertskap for utenlandske grupper. Klubbens medlemmer besøker Rotaryklubber på reiser i andre land og i 2002 ble det etablert vennskapsklubb med Klaksvik RK på Færøyene. Mer informasjon om dette finner du under menyen: Bilder/Bilder fra besøk/Vennskapsklubben.

Ålgård RK markerer seg fint i det lokale miljø. Medlemmene har vært eller er med i skolepatrulje, yter frivillig arbeid i eldreomsorgen og engasjerer seg merkbart i kommunens kulturarbeid. Klubben har deltatt i innsamling av midler til moderne høytaleranlegg på Kommunens Eldresenter - Solåsheimen og medlemmene har hjulpet til med Sonja Birkelands gavesendinger til Romania. Klubben har gjennom boksalg gitt bidrag til misjonær Liv Kyllingstad Godin's hjelpearbeid i Kongo. Hun ble også blitt tildelt klubbens første Paul Harris Fellow. Liv ble også kåret til århundrets Rogalending av Stavanger Aftenblads lesere. Ålgård RK har også finansiert en hjertestarter til idretten i Gjesdal gjennom salg av 17-mai sløyfer med Gjesdals kommunevåpen.

I 2009 utga Ålgård Rotary en historiebok om Ålgårds Historie. Boken er utsolgt og ga oss anledning til å utdele gavesjekker hvert år til personer eller foreninger som fortjener en håndsrekning. I 2020 gav klubben ut en ny historiebok i forbindelse med at Ålgård som tettsted var 150 år. Boken heter "Ålgård i 150 år".                               

Her har vi oppdatert en Presentasjon av Ålgård Rotary for Rotaryåret 2022-2023 for de som vil lese mer om vår virksomhet.

Klubbens kontonummer FOR BOKPROSJEKTET & koblet til org. nr. og vipps: 3207.32.94834

Klubbens ELDRE kontonummer (BL.A. FOR GRASROTANDELEN): 3280.21.61211

Klubbens ELDRE høyrente-kontonummer: 3280.21.76820

klubbens organisasjonsnummer: 917 506 221

KLUBBENS rotary klubb NUMMER: rk 24288 


lyst å bli med i rotary? se mer her: https://bli-med-i-rotary.no/


Rotary på TV - Se filmen her.
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Ålgård Bo- og Aktivitetssenter
Adresse: Ole Nielsens vei 20
Postnummer: 4330
Sted: Ålgård
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:00
Møtespråk: noMøtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...